لیفت لثه چیست؟

لیفت لثه
۵ شهریور ۱۳۹۷ ترمیم و زیبایی مقالات
متخصص ارتودنسی در کرج

آیا خط لثه تان بسیار پایین یا بسیار بالا تر از حد معمول قرار دارد؟ آیا هنگام لبخند زدن بیشتر لثه هایتان پیدا می شود و اعتماد به نفس لازم برای خندیدن را ندارید؟ در این صورت لیفت لثه گزینه ی ایده آلی برای شما محسوب می شود.

لیفت لثه که به آن جینجیوکتومی(gingivectomy) نیز می گویند، جزء خدمات ترمیم و زیبایی دندان بوده که از طریق تناسب خط لثه باعث اصلاح طرح لبخند وافزایش اعتماد به نفس فرد می شود.

علت عدم تناسب لثه ها چیست؟

عوامل متعددی می تواند باعث پایین یا بالا بودن لثه ها باشد. لثه هایی که بخش بزرگی از دندان ها را می پوشانند باعث کوچک به نظر رسیدن دندان ها می شوند. این مشکل اغلب ناشی از نوعی بیماری خاص، مصرف برخی داروها و یا ژنتیک فرد می باشد.

تحلیل لثه

لثه های عقب رفته معمولا دندان ها را بلند تر از حد معمول نشان می دهند و ناشی از تحلیل رفتن لثه ها می شوند. این شرایط زمانی اتفاق می افتد که بافت لثه عقب نشینی کند به طوری که ریشه ی دندان نمایان شود. تحلیل لثه ها نه تنها باعث بلند دیده شدن دندان ها می شود، بلکه می تواند مشکلاتی مانند کرم خوردگی و حتی افتادن دندان را نیز به دنبال داشته باشد. همچنین تحلیل لثه ها می تواند از علائم بیماری پریودنتیت باشد که عبارت است از ضعیف شدن ساختار های حمایتی دندان (لثه ها و استخوان).

 لیفت لثه چگونه انجام می شود؟

قبل از شروع روند لیفت لثه، دندانپزشک جلسه ی مشاوره ای با بیمار می گذارد تا وی را از نحوه انجام کار و مشکلات و غیره آگاه کند و خواسته های بیمار را بشنود. همچنین در این جلسه ممکن است دندانپزشک با خودکار محل قرارگیری خط لثه، پس از لیفتینگ را علامت گذاری کند    تا بیمار بتواند تا حدودی از نتیجه نهایی مطلع شود.

لیفت لثه معمولا در یک جلسه انجام می گیرد و با بی حسی کردن موضعی بافت های نرم دهان آغاز می شود و سپس با اثر کردن بی حسی، کار تراش دادن و شکل دهی به لثه ها آغاز می شود. این کار ممکن است با تیغ جراحی یا لیزر انجام گیرد که استفاده از لیزر یا الکتروسرجری به دلیل بهبودی بسیار سریع بافت ها، به شدت توصیه می شود و ما در ادامه به توضیح این روش می پردازیم.

در برخی موارد، کار به اینجا ختم نمی شود و لازم است دندانپزشک لثه ها را از استخوان جدا کند، و پس از تراش دادن استخوان، بار دیگر آنها را بالاتر از جای قبلی قرار دهد.

برخلاف دیگر جراحی های دهان و دندان، پس از لیفت لثه نیازی به چند روز استراحت در خانه یا خوردن مسکن های قوی نیست. لثه ها ممکن است پس از الکتروسرجری یا لیزر دچار درد و ورم شده و کمی حساس شوند اما مانع خوردن یا آشامیدن بیمار نمی شوند. برخی بیماران که کمی احساس درد می کنند، می توانند از یک مسکن خفیف مانند ایبوپروفن استفاده کنند.

بهتر است بیمار تا چند روز از تحریک لثه ها با مصرف غذاهای سفت، تند و چسبنده خودداری کند تا لثه ها بتوانند به طور کامل بهبود پیدا کنند. همچنین سعی کنید به آرامی مسواک بزنید و از نخ دندان نیز تا حد امکان استفاده نکنید. می توانید در این مدت برای جلوگیری از عفونت لثه ها، از دهان شویه های آنتی باکتریال استفاده کنید.

آیا لیفت لثه درد دارد؟

از آنجایی که محل انجام لیفتینگ کاملا بی حس می شود و به افرادی که اضطراب بیشتری دارند نیز آرام بخش تزریق می شود، بیمار دردی احساس نمی کند. امروزه با الکتروسرجری و لیزر های پیشرفته لیفت لثه بسیار آسان تر و راحت تر از گذشته انجام می گیرد.

آیا لیفت لثه درد دارد؟

این ابزار های مدرن بر خلاف تیغ جراحی، همزمان با انجام کار، بافت مورد نظر را می بندند و در نتیجه خونریزی و التهاب را به حداقل می رسانند. همچنین زمان بهبودی آنها نسبت به تیغ جراحی بسیار کوتاه تر است.

آیا شما کاندید مناسبی برای لیفت لثه هستید؟

برای لیفت لثه باید ریشه ی دندان ها به قدری محکم باشد که نمایان کردن بخش اعظمی از دندان ساختار آن را به خطر نیاندازد. بسیاری از افرادی که داوطلب لیفت لثه می شوند، از زمان تولد، دارای لثه های بزرگتری نسبت به دندان هایشان بوده اند. دیگر افراد نیز به علت تحلیل رفتن لثه هایشان به سراغ لیفت لثه می روند. تحلیل رفتن لثه ها نه تنها ظاهر دندان ها را تغییر می دهد بلکه می تواند منجر به مشکلات جدی مانند حساس شدن لثه و دندان ، پوسیدگی و از دست رفتن دندان شود.

افرادی که عادت به دندان قروچه در خواب دارند نیز ممکن است لبخند لثه ای پیدا کنند زیرا به مرور زمان دندان هایشان ساییده شده و لثه ها بزرگتر به نظر می رسند.

همچنین باریک بودن لب بالا می تواند در زیبایی ظاهری لثه ها تاثیر داشته باشد. خانم ها بیشتر مستعد داشتن بافت های اضافی لثه هستند. طبق آمار ارائه شده توسط دندانپزشکان ترمیم و زیبایی، ۱۴ درصد از زنان و ۷ درصد از مردان دارای لبخند لثه ای شدید هستند. اغلب افرادی که ۳ تا ۴ میلی متر از بافت های لثه شان هنگام خندیدن مشخص می شود، دارای لبخند لثه ای هستند.

لبخند لثه ای

معمولا لیفت لثه در ترکیب با لمینت دندان های جلویی انجام می شود تا زیبایی لبخند فرد را دوچندان کند.

مزایای لیفت لثه

لیفت لثه می تواند از طریق کاهش بافت های لثه و تنظیم خط لثه، ظاهر لبخند فرد را بهبود بخشد. در ادامه به چند مورد از مزیت های لیفت لثه می پردازیم:

  • افزایش اعتماد به نفس: کاهش بافت اضافی لثه و ساخت خط لثه ای جدید می تواند به فرد اعتماد به نفس دهد.
  • افزایش زیبایی: لیفت لثه می تواند ظاهر کلی لبخند را با متوازن و متناسب کردن آن، بهبود بخشد.
  • نتیجه ی دائمی: نتیجه ی لیفت لثه دائمی و همیشگی است.
  • اصلاح لثه های نامتقارن: با لیفت لثه، لثه های نامتقارن می توانند تغییر شکل داده و متناسب شوند.
  • بهبود ظاهر دندان ها: لیفت لثه می تواند به منظور تغییر ظواهر دندان ها استفاده شود تا آنها را کوتاه تر یا بلند تر نشان دهد.
  • درمان بیماری های لثه: لیفت لثه می تواند برای برخی درمان های پریودنتال مانند بلند کردن تاج، کاهش کیسه های لثه (برای کاهش بیماری لثه) ودرمان های ترمیمی استفاده شود.

مزایای لیفت لثه

معایب لیفت لثه

هیچ جراحی بی عیب نیست و شامل ریسک های خاص خود است. ریسک های لیفت لثه شامل:

  • واکنش آلرژیک بدن به بی حسی( این مورد به ندرت رخ می دهد)
  • بازگشت بافت لثه به حالت نخست

می باشد. در صورتی که از ظاهر دندان ها و لثه هایتان ناراضی هستید، با یک دندانپزشک ترمیم و زیبایی مشورت کنید تا بدانید که آیا کاندید لیفت لثه هستید یا خیر. اما به یاد داشته باشید، مانند هر درمان دیگری، نتیجه ی نهایی بستگی به مهارت دندانپزشک دارد. از این رو نزد هر دندانپزشکی نمی توان لیفت لثه انجام داد و باید قبل از انتخاب دندانپزشک، تحقیقات کامل را انجام دهید و از ماهر بودن وی اطمینان حاصل کنید. دیدن رزومه ی پزشک و عکس های قبل و بعد بیماران، می تواند کمک شایانی در انتخاب دندانپزشک باشد.

برچسب ها

نظر بدهید

لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.

سوال از دکتر

سوال از دکتر
لطفا هنگام ارسال سوال جدید به این نکات توجه فرمایید.

  • برای دریافت مشاوره دقیق تر بهتر است حضوری مراجعه کنید. شما میتوانید با دریافت نوبت آنلاین سوالات خود را مستقیما از دکتر بپرسید
  • لطفا از صحت اطلاعات تماس خود اطمینان حاصل کنید در غیر اینصورت امکان ارسال پاسخ وجود نخواهد داشت.
  • لطفا دقت فرمایید که آدرس ایمیل www ندارد
  • لطفا تنها سوالات مرتبط را مطرح نمایید.

Maximum file size: 2.1MB